Програмата за превенция сред младежите съществува от много отдавна, а

...
Програмата за превенция сред младежите съществува от много отдавна, а
Коментари Харесай

Критериите за програмата за превенция били писани от първото служебно правителство на Радев

Програмата за предварителна защита измежду младежите съществува от доста от дълго време, а по време на второто държавно управление на Бойко Борисов мина от Министерство на финансите към Министерство на младежта и спорта. Бившият министър на спорта Красен Кралев отхвърли изказванията на Служебния министър Кузманов и представителят на Министерски съвет Антон Кутев направиха разкрития за злоупотреби с стратегии за финансиране на ММС.

Преди прехвърлянето никой не е знаел за съществуването на такава стратегия, никой не е давал доклад за направените разноски и за направените акции.

Освен това Красен Кралев съобщи, че самата стратегия работи по правила, готови от първото служебно държавно управление на Румен Радев и министър Дашева и те не са променяни. " Ние прецизно сме следвали всички инструкции и всички нормативни документи, които са създадени от това служебно държавно управление. "
 Четири идентични Неправителствени организации си делили парите за предварителна защита измежду младежите
Четири идентични Неправителствени организации си делили парите за предварителна защита измежду младежите

Превенция на опиатите и хазарта е осъществявана от например федерацията по ММА и състезателен клуб ИПОН

Откакто тази акция е в ММС има извършени доста брифинги, отговарял съм на парламентарни въпроси. Програмата е транспарантна, ясна, всички спечелили са обявявани обществено, критериите са ясни, утвърждението на всички планове се прави от комисия, чиято цел е да следи за спазването на критериите, заложени през 2017 година ", сподели Кралев на конференция в Русе. Той е уверен, че това е едно от най-прозрачните стратегии с транспарантен развой на избор на реализатори и отчетност. Нормално е и съгласно Кралев положителните компании и организации да печелят планове няколко пъти подред, защото " ами, добре са, пишат планове, получават оценки, печелят. " Защо се заяждат с ИПОН, какво разясняват... ", съобщи някогашният състезателен министър и попита: " Има ли някъде възбрана, че може сполучливи планове да се осъществят в няколко години? Не, няма възбрана. "

Красен Кралев също посочи, че и спортното съдружие Национален юношески конгрес, в което членува дъщерята на Антон Кутев, също е получило финансиране по въпросната стратегия.

Кралев упрекна настоящето управление на Министерството, че сплашва и разпитва " неговите хора ". Пет души са били разпитвали служителка. Кралев заяви и за друга процедура от последния месец - подписана оставка с празна дата. Това се случвало в наличието на Антон Кутев. " Както прави Антон Кутев да рови по кашоните на ММС? "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР