Професорът от Харвардския университет Ави Льоб заяви, че е открил

...
Професорът от Харвардския университет Ави Льоб заяви, че е открил
Коментари Харесай

Паднал метеорит донесе извънземна технология


Професорът от Харвардския университет Ави Льоб съобщи, че е разкрил елементи от извънземна технология, произхождаща от астероид, който през 2014 година е паднал във водите на Папуа Нова Гвинея. В изявление пред Си Би Ес професорът описа детайлности за откритието, съобщи БНР.

" Намерихме 10 сфери. Това са съвсем съвършени сфери или железни топчета. Когато ги погледнете под микроскоп, те наподобяват доста ясно различими от фона ", сподели той.

" Имат цветове на злато, синьо, кафяво, а някои наподобяват на миниатюра на Земята ", добави Льоб. По думите му металните гранули би могло да са част от извънземна технология, употребена за проучване на Вселената, сходно на апаратите " Вояджър " на НАСА. Материалите са изпратени за проучване в Харвардския университет. Космическото командване на Съединени американски щати е изрично, че в 99.999% е несъмнено, че фрагментите произлизат от друга вселена.

Правителството даде на учения данни от почти 10 километров радиус, където може да е паднал обекта.

" Това е мястото, където е паднало огненото кълбо и държавното управление го е определило благодарение на Министерство на защитата ", показа Льоб и добави:

" Това е доста огромен регион с размерите на Бостън, тъй че искахме да го фиксираме. Изчислихме  дистанцията въз основа на забавянето във времето сред идването на взривната вълна, звукът от детонацията и светлината ".

Льоб и екипът му вършат обиколка с лодка по проектирания път, до момента в който откривателите претърсват океанското дъно благодарение на шейна, оборудвана с магнити. Сферичките, чиято величина е под 1 мм се състоят от 84% желязо, 4% магнезий, 8% силиций и 2% исполин. Това сочи анализът на евентуалната извънземна технология. Техният брой е 50.

Според професор Льоб якостта на материала на тези сферички надвишава тази на всички следени и документирани преди този момент от НАСА галактически скали.

" Изчислихме скоростта му отвън Слънчевата система. Тя беше 60 км в секунда, което е по-бързо от 95% от всички звезди наоколо до Слънцето ", съобщи той. Льоб се надява да посети още веднъж мястото на рухването за нови търсения на извънземна технология.

" Надяваме се да намерим огромно парче от този обект, което е оживяло при удара, тъй като тогава ще можем да кажем дали това е канара или софтуерна джаджа ", споделя той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР