Проф. Милена Стефанова от СУ смята, че от ГЕРБ не

...
Проф. Милена Стефанова от СУ смята, че от ГЕРБ не
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: Нито Терзиев, нито Хекимян са подготвени да ръководят Столична община

Проф. Милена Стефанова от СУ счита, че от ГЕРБ не са се отказали от борбата за кметската позиция в София. Тя изясни пред БНР, че показателна за това е номинацията на журналиста Антон Хекимян като претендент на партията в конкуренцията за столицата.

" Беше търсена фигура, която не е политически оцветена, само че е по-популярна от Васил Терзиев. Кандидатурата на Хекимян е продължение на линията на ГЕРБ да издига претенденти, които не са ясно партийно обвързани до момента. Това е може би отбрана на техните партийни фрагменти и е опция да се търси поддръжка от по-широк кръг жители ", уточни тя.

" Кандидатурата на Васил Терзиев също не е ясно разпознаваема като политически функционер. От тази позиция главните кандидати – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – са относително равностойни. Но Антон Хекимян е по-популярното лице. Нито единият, нито другият са готови да управляват Столична община. Тя е най-голямата в страната. Вероятно се разчита на екипи, които ще ги подкрепят. Не бива да забравяме, че проф. Вили Лилков е индивидът, който е най-добре квалифициран. Аз си мисля,че той би бил най-хубавият избор за столичани ", разяснява тя.

" Ще бъде забавна акция. Във всички случаи ще има втори тур ", предвижда проф. Стефанова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР