Проектът за реновация на Античен комплекс Сердика е спечелен от

...
Проектът за реновация на Античен комплекс Сердика е спечелен от
Коментари Харесай

Гери Никол прави Ларгото на Банов

Проектът за реставрация на Античен комплекс Сердика е извоюван от обединяване на фирми-любимци на властта, сочи инспекция на Афера.бг. Така противозаконното доплащане на 3 млн. лева на недобре попълнения обект не ни учудва. Министър Боил Банов е единствено върхът на айсберга в стабилната поредност от обвързаности.

Едни и същи компании работят в сговор, разпределят си публичните поръчки, които пък в никакъв случай няма по какъв начин да бъдат извоювани без поддръжката на тези, които имат властови запаси. Още в деня на абсурда около Ларгото, от 19’ писахме за варненските компании, към Велико Желев, които неслучайно попадат в документите.

Според обявлението за предоставената социална поръчка всичките пет претендента са добре познати. Победителят ДЗЗД Антична Сердика в действителност е обединяване на няколко сдруженията: Пътища и мостове ЕООД, Реставрация ЕАД, Пътстрой -Варна ЕООД и Финанс груп 2013 ЕООД. Вторият класиран претендент се оказа Консорциум Антична Сердика, който е обединяване на други известни сдружения: Хидрострой АД-София, Екса АД и Екста ЕООД.

"След по-детайлен прочит към този момент виждаме компанията Пътища и мостове ЕООД на Росен Колелиев, който при започване на кариерата си е дружно с Пламен Стилиянов Инжстройинженеринг.

Една от компаниите в ДЗЗД Антична Сердика е и Финанс Груп 2013, където пък се подвизава Ирена Георгиева, брачна половинка на Николай Георгиев, прочут във Варна като Ники Цайса, който по съвместителство е и татко на изживяващата се като певица Гери Никол.

По времето в което Инжстройинженеринг, Хидрострой редовно усвояват обществени средства и забогатяват около дупките, ремонтите и пътищата на Варна, същият този Ники Цайса държи паяците, дадени му от общината. ", написа Афера.

"С Хидрострой е обвързван Николай Пашов от ГЕРБ, чийто татко пък е общинарски началник в Община Варна – Купен Пашов, което единствено по себе си е очеваден и цялостен спор на ползи.

Класираните на второ място от Консорциум Антична Сердика, в който като първа компания взе участие близката до премира Борисов Хидрострой на Велико Желев ", добавя Афера. Припомняме, че въпросното лице нашумя с неповторимия градеж на бул. за рекордните 38 млн.лв. на км., минаващ право през стадион. Компанията постоянно получава значителен дял от всички поправки и кърпене на на автомагистрали през последните години.

От Афера си задават въпроса дали Хидрострой не е подизпълнител на плана, извоюван от Варненския колелиев?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР