Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на

...
Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на
Коментари Харесай

В първото си състезание за България: звездата на таекуондото Кимия Ализаде донесе европейска титла

Звездата на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска купа на България в първото си съревнование под български байрак.

Наскоро натурализираната иранка завоюва златния орден в категория до 62 кг на шампионата на Стария континент, който се организира в сръбската столица Белград, заяви Българска телеграфна агенция.

Във финала бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, която ще показва България на Олимпийските игри в Париж това лято, се наложи с 2:1 рунда носителката на три бронзови медала от международни шампионати и международна шампионка за девойки Алия Пауъл (Великобритания).

Ализаде стартира европейското състезание с победа над французойката Лухана Лангустин Сумя с 2:0 рунда. След това записа триумфи над Луна де Матео (Италия) с 2:1 рунда и над представителката на домакините Надя Тешич с 2:0 рунда. В полуфиналите българката преодоля съпротивата на Ивана Арелич (2:0 рунда). 

Мартина Атанасова записа победа и загуба в категория 54 кг. В първия си дуел състезателката на клуб " Ахил " се наложи над финландката Рукия Рахмани с 2:0 руна, само че във втората не успа да се опълчи на Рахел Аземани (Белгия) с 0:2 рунда.

При мъжете съдийско решение попречи на Митко Джорджев да продължи по пътя към оценките. В категория 74 кг спортистът на клуб " Левски " отстъпи пред Лирой Нсилу.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР