Продължаващото войнствено поведение на в Източното Средиземноморие и експанзионистичните й

...
Продължаващото войнствено поведение на в Източното Средиземноморие и експанзионистичните й
Коментари Харесай

Гърция се опитва да парира заплахата от Турция с нови програми за превъоръжаване

Продължаващото войнствено държание на в Източното Средиземноморие и експанзионистичните й политика принудиха да отговори, като усили качествата си за въздържане в опит да възвърне салдото на силите във въздуха и по море и по този начин да парира опасността, идваща от „ съдружника “ й в НАТО, написа гръцкото издание в разбор представен от Агенция " Фокус ".
Разгромената гръцка стопанска система не разрешава нова конкуренция във въоръжаването с Турция, което значи, че придобиването на нови оръжия изисква най-голямо внимание, тъй че съотношението сред разноските и изгодите да е допустимо най-хубаво, оръжията да са в употреба допустимо най-скоро и тяхните успеваемостта за отбрана на страната може да продължи през идващите две десетилетия.
 Бой и ранени служители на реда в черква в Гърция - поради ковид Бой и ранени служители на реда в черква в Гърция - поради ковид
Трима души са били ранени, откакто полицията пробвала да приключи противозаконна работа в храм в Халкидики, съобщи БГНЕС. Напрежението ме...
Според проектите и актуалната времева рамка, предстоящите 15 милиарда евро, които ще бъдат изплатени през идващото десетилетие, ще бъдат изразходвани за три основни плана: към този момент сигурното придобиване на 18 френски изтребителя Rafale, закупуването на четири фрегати и плануваната покупка от 18-24 американски изтребителя F-35.
Планът за доставяне с ескадрила от американски „ стелт “ самолети обаче зависи от това дали той може да бъде изпълнен неотложно, още през 2021 година, поради рестриктивните мерки, избрани от Държавната основна счетоводна работа за договорка, която се чака да доближи 3,5 -4 милиарда, като се има поради, че Вашингтон съвсем несъмнено ще изиска предплатено заплащане на програмата.
С хипотетичното придобиване на ескадрила от 18-24 изтребители от пето потомство F-35, дружно с покупката на 18 Rafale, Гърция освен ще реализира баланс на силите с Турция във въздуха, само че даже би могла да вземе превъзходство.
Ако обаче съглашението за придобиване на F-35 не бъде подписано в този момент, Турция ще резервира преимуществото си, защото вероятно превръщане на Реджеп Тайип Ердоган към Съединени американски щати може да върне Турция в програмата за F-35. Тази вероятност неизбежно ще остави Гърция да се бори, с цел да навакса новото статукво.
Според настоящата времева рамка подписването на съглашението за покупка на френския изтребител Rafale е планувано за декември.
 Докато ние дискутираме, Гърция към този момент съобщи пред Европейска комисия проекта си за възобновяване от коронакризата Докато ние дискутираме, Гърция към този момент съобщи пред Европейска комисия проекта си за възобновяване от коронакризата
Проектът на проект за деяние на Гърция за потребление на ресурсите от фонда на Европейски Съюз " Следващо потомство " съдържа огромни инфраструктурни прочие..
Веднага след формализирането на контракта, първите четирима гръцки водачи от гръцките военновъздушни сили, които ще бъдат подготвени в от френските военновъздушни сили и ръководители на строителната компания Dassault, ще заминат за Франция.
От 18 Rafale, 12 ще бъдат леко употребявани, а останалите 6 нови. 6 от 12-те употребявани двумоторни френски изтребители би трябвало да бъдат доставени на гръцките военновъздушни сили при започване на лятото на 2021 година
Договорено е това да са 6 Rafale F3R, които ще дойдат в Гърция с цялостно въоръжение, ракети Meteor и Exocet, до момента в който Rafale ще може да носи както ракетите въздухвъздух Mica, по този начин и стратегическото ракетно оръжие Scalp, което към този момент е в неговия боеприпас и ще бъде сертифицирано непосредствено от френските производители за удължение на експлоатационния им живот.
Очаква се покупката на 18-те френски Rafale да коства 2,4 милиарда евро (около 2 милиарда за двумоторни изтребители и още 400 милиона евро за техните оръжия).
На брега на морето нещата стоят по друг метод, защото специалистите показаха загрижеността си по отношение на решението да изберат остарелите и необятно считани за несполучливи фрегати MMSC пред френските фрегати от класа Belharra.
 Турция упрекна Гърция в многократни нарушавания на въздушното й пространство Турция упрекна Гърция в многократни нарушавания на въздушното й пространство
Гърция е направила десетки нарушавания на турското въздушно и морско пространство през октомври. Това се споделя в изказване на Министерств...
„ Военноморските сили ще кажат „ да “ на каквато и да е фрегата, която му кажете да придобие, тъй като в този момент употребява кораби от 1980 година “, сподели пенсиониран офицер пред THEMA. Решението за изграждане на четири MMSC фрегати, на бюджетна цена от 4 милиарда евро, в това число пакет с по този начин нареченото „ преходно решение “ на фрегатите за интервала от 7-8 години до построяването на нови фрегати провокира мрънкане в гръцките Военноморски сили.
Мнозина показват, че без търг е решено да се придобие платформата MultiMission Surface Combatant (MMSC), основана на кораба на американския флот „ LCS Freedom “. Платформата LCS се смята за съвсем провалена стратегия.
Първоначално през идващите десетилетия беше планувано да бъдат издигнати 355 (!) кораба, само че програмата беше анулирана през 2014 година и бяха издигнати единствено 16 плавателни съда.
През последните 24 часа, заради осъзнаването от Министерството на националната защита, че корабите, предлагани като междинно решение, са остарели, се прави опит да се върнат в полемиката американските фрегати Arleigh Burke, които са горещо предпочитание на офицерите от флота. Въпросът е дали е направена сравнителна оценка на американското предложение със съответната френска за фрегатите от класа Belharra.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР