Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти

...
Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти
Коментари Харесай

Бизнесът в Пловдив иска подкрепа за стратегически проекти от областна управа


Продължаване на разговора с бизнеса и рестартиране на значимите планове за региона и града бяха в центъра на диалозите на регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединяване в района - „ Бизнесът за Пловдив “. От страна на сдружението в нея взеха присъединяване ръководителят Атанас Рогачев и членовете на Управителния съвет - Любозар Фратев, Илиян Филипов, доктор Ангел Ставрев и Илия Динков.

„ Един от целите по време на ограничавания ми мандат е да възстановя положителния разговор сред страната и бизнеса на локално равнище, тъй като той основава работни места, заплаща налози и подсигурява икономическия разцвет на района “, съобщи Ангел Стоев. Той акцентира, че ще спомага по всички въпроси и ще подкрепи връзката с държавното управление и обособените министерства.

Представителите на сдружението показаха позиция, че затрудненият разговор през последните месеци е довел до блокиране на стратегически планове за града и региона и до закъснение превъзмогването на редица проблеми. Като един от най-спешните за решение въпроси е почистването на река Марица. „ Ние сме съществено обезпокоени от положението на коритото на реката, което е рисково обрасло с шубраци и дървета и основава риск от наводнения и заплашва сигурността на популацията “, съобщи Любозар Фратев. Ангел Стоев акцентира, че това е една от най-важните му задания и той ще предприеме незабавни дейности за възобновяване на догорите за почистването на реката на територията на региона. „ За проблемите в границите на града ще проведа среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и се надявам и там да стигнем до решение “, сподели още регионалният шеф.

Сдружението се притеснява, че поради политическата рецесия е блокиран и планът на НКЖИ за естакадата на бул. „ Копривщица “ с покачване на жп линиите от гара „ Филипово “ до Централна гара, а той има действителен късмет да получи финансиране по европейските стратегии. „ Бизнесът за Пловдив “ се надява, че ще възобновят диалозите си с новото управление на Министерството на превоза, тъй като този план е от изключителна значимост за облекчение на трафика в града.

С превъзмогване на тапите е обвързвана и още една самодейност на „ Бизнесът за Пловдив “ – възстановяване на придвижването по Околовръстното шосе в посока Пазарджик. „ В процедура сме на закупуване на имот, който ще дарим на АПИ, с цел да може в границите на сегашния ремонт на правата, да се построи оборудване, което да облекчи завоя в посока Пазарджик, където в този момент са най-големите тапи “, изясни Атанас Рогачев.

„ Бизнесът за Пловдив “ заяви, че създава абстрактен план за създаване на нова инфекциозна болница, която да може да поема пациенти от цяла Южна България. „ Опитът от коронавирус пандемията изисква да мислим стратегически и да планираме дълготрайно в областта на опазването на здравето. Има разнообразни способи за финансиране на това съвременно лечебно заведение – както със средства от Европейски Съюз, по този начин и в случай че се обединят напъните на публично-частното партньорство “, разяснява Атанас Рогачев.

„ Бизнесът за Пловдив “ се надява актуалното държавно управление да възобнови ремонта на пловдивската Концертна зала, която е една от публичните дела на сдружението. По времето на министър Велислав Минеков със съдействието на регионалния шеф Ангел Стоев в бюджета на Министерството на културата за тази година бяха обезпечени 11 млн. лева До този миг обаче по този начин и не е стартирала процедурата по възлагане.

По време на срещата стана ясно още, че сдружението поддържа и плана за строителството на Втори гребен канал, който е включен в Плана за интегрирано развиване на Община Пловдив. Според тях неговото създаване ще окаже позитивни резултати върху стопанската система и благоустрояването на Пловдив. Вторият канал ще разреши България да бъде хазаин на международни шампионати по гребане, които ще притеглят хиляди спортисти, почитатели и туристи. Дублиращото оборудване ще разшири и облагороди зоната за отдих край Гребната база и тя ще се трансформира в още по-привлекателно място за спорт и забавление на пловдивчани и гостите на града.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР