Продължаваме промяната се опитва да овладее и БНБ, без да

...
Продължаваме промяната се опитва да овладее и БНБ, без да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Продължаваме промяната иска БНБ без кандидат

" Продължаваме промяната " се пробва да овладее и Българска народна банка, без да има непокътнат претендент. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов пред Нова ТВ.

" В момента има голяма централизация на финансова власт и информация в един единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой надзор са. Когато се прави съдружно държавно управление в никакъв случай икономическата и проверяващата власт не са в една и съща партия.

В " Продължаваме промяната ", което е коалиция, са службите, Министерство на вътрешните работи и всички ресурсни и финансови принадлежности. Сега тази коалиция се пробва да овладее и Българска народна банка, без да има задоволително непокътнат претендент ", сподели Йорданов.

Той призна, че съдружните сътрудници са дали тази власт на Асен Василев и посочи, че това може би е било неточност.

" Взе да ни писва от това пришиване към ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ситуацията да подвластен от техните гласове я направиха от " Продължаваме промяната ". Когато нямаш съдружни сътрудници, които да те поддържат, вървиш по закон и гласуваме в Народното събрание ", сподели още Йорданов.

Той изясни, че Любомир Каримански е претендент за Българска народна банка от преди два Народното събрание.

" Когато тръгнахме да вършим тази коалиция, казахме, че имаме претендент за Българска народна банка. Г-н Трифонов сподели на Кирил Петков и Асен Василев какво предлагаме, те споделиха, че нямат претендент и няма проблем. До момента, в който се пуснаха разпоредбите за претендент.

Тогава от " Продължаваме промяната " се сетиха и започнаха да пускат разнообразни претенденти. Те предложиха 4 или 5 индивида, последния беше Гюров. Но против господин Каримански не съумяха да извадят експерт ", съобщи Йорданов.

Според него би трябвало да има баланс в обединението.

" В една коалиция, както в един брак, би трябвало да си имате доверие. Въпреки нашите известни подозрения, одобряваме, че хората насреща подхождат с положителни планове. Не мислим, че ще крадат или нещо такова и ние им се доверяваме.

Очакваме същото към нас. В една коалиция без значение от размера на партиите те са равнопоставени. Без един от тях, обединението не съществува ", сподели Йорданов.

Той изясни, че претендентът за Българска народна банка е отвън съдружното съглашение. И всичко, което е отвън съглашението, предстои на диалози.

" Ако някой заложи държавното управление поради Българска народна банка, ще е в нарушаване на съдружното съглашение и това няма да сме ние. Питайте Асен Василев дали ще скапват държавното управление, в случай че бъде определен Любомир Каримански ", сподели Тошко Йорданов.

Относно отправените закани посредством есемеси към Каримански, Йорданов съобщи, че не знае кой ги е отправил, само че е някой който не желае той да е част от конкуренцията.

Йорданов отбрани Каримански и по обвиняванията, за нередности по време на работата му като заместник-управител на банка. Според него тези нередности са позволени от органите на банката под него, а той единствено си е поставил подписа най-после.

" Накрая до него стига един куп документи и той слага подписа си. Дори не е виждал клиента. Прокуратурата е разследвала. Той не е обвинен ", съобщи Йорданов.

И добави, че Каримански е обяснил обстановката пред Кирил Петков и Асен Василев. Василев обаче не бил склонен с него, въпреки да е признал,че най-вероятно Каримански не е отговорен.

" Каза: " Да, само че аз не съм склонен ". Страшен аргумент ", разяснява Йорданов.

Той дефинира намеците, че " ИТН " основава проблеми със закриването на специфичните съд и прокуратура като неистина.

" Отвратително е министър-председателят да прави подмятания ", съобщи Йорданов.

Той съобщи, че " ИТН " издига единствено експерти и на " нашите министри не им се постанова да си вършат фотоси с телефончета, с цел да ги виждат ". Йорданов посочи, че последното работно място на Каримански е " консорциума на Люксембургските банки. "

Йорданов напомни, че зеленият документ е бил прокаран с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че от " ИТН " не са си " скъсали ризите ", че обединението е подвластна от тези две партии, тъй като тази тематика, както и Българска народна банка, не са част от съдружното съглашение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР