Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) номинира бившия банкер Станимир

...
Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) номинира бившия банкер Станимир
Коментари Харесай

ПП-ДБ номинира бившия банкер Станимир Михайлов за управител на здравната каса

" Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП–ДБ) номинира някогашния банкер Станимир Михайлов за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), заяви пресцентърът на обединението в понеделник.

Тогава изтече и крайният период за внасяне на кандидатури в Народното събрание по новата процедура, откакто.

На изключително съвещание предходната седмица претендентът на Българска социалистическа партия Жени Стайкова не събра нужната поддръжка, а номинираната от Иванка Динева часове преди началото на съвещанието на Народното събрание. Преди това " Възраждане " отдръпна своя претендент Тодор Хинов . Така сега Станимир Михайлов остава единственият претендент за поста.

В претекстовете за номинацията му ПП-ДБ показва, че Михайлов има нужните качества за поста и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Сред един от главните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето, показва ПП-ДБ.

Във вторник на изключително съвещание отрасловата парламентарна комисия ще разиска на второ четене предлагането подуправителят на здравната каса да извършва длъжността шеф безсрочно, до момента в който бъде определен нов титуляр при предварително преустановяване на пълномощията на предходния. Попоправка в закона за здравното обезпечаване е препоръчана от ГЕРБ. " ИТН " внесе предложение за ограничаване от два месеца за изпълняването на длъжността.

Миналата сряда изтече срокът, в който подуправителят може да извършва длъжността шеф.
Кой е Станимир Михайлов
Станимир Михайлов е приключил e магистър по стопанска система и има над 15 години стаж в банковата система.

От 2002 до 2005 година управлява на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия. Съучредител и член е на Българо-Португалската комерсиална камара.

Той има опит и в областта на здравното обезпечаване. От февруари 2022 година е ръководител на съюза на шефовете на така наречен държавна болница " Лозенец " ЕАД като самостоятелен член и до сегашния миг.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР