Продажбите на народния турски електрически автомобил стартират тази седмица. Преди

...
Продажбите на народния турски електрически автомобил стартират тази седмица. Преди
Коментари Харесай

Първият автомобил на турската Togg е готов за пазара - видео

Продажбите на " националния " турски електромобил започват тази седмица. Преди броени дни турската компания TOGG стартира да приема предварителни поръчки за първия народен електромобил.

Серийното произвеждане на този кросовър от C-класа започва през октомври 2022 година Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган участва на церемонията по стартирането на поточната линия, по чиято самодейност беше осъществен планът на националния турски електромобил.

Планира се първите 20 хиляди кросовъра да бъдат доставени на клиентите до края на 2023 година А първите „ късметлии ” ще могат да седнат зад кормилото на електрическите автомобили си още в края на март или началото на април.



Купувачите имат опция да избират цвета на колата и комплекта съоръжение. За " националния " турски електромобил се дава обещание и автопилот от трето равнище на самостоятелност. Според компанията всеки автомобил ще се създава самостоятелно.



Кросовърът TOGG се предлага в две версии - със задвижване на задните колела и мощ 200 к.с., и задвижване на всички колела с мощ 400 к.с. Минималната цена е надлежно от $52 700 и $84 330.

Както беше обявено по-рано, кросовърът със задно задвижване се форсира от място до 100 км/ч за 7,6 секунди, а със задвижването на четирите колела - за 4,8 секунди. Максималната скорост не е посочена. Пробегът с едно зареждане се сочи до 500 км. Времето за презареждане на батерията до 80% потенциал е 30 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР