По поводСветовния ден за борба с хипертонията в петък днес

...
По поводСветовния ден за борба с хипертонията в петък днес
Коментари Харесай

Безплатни кардиологични прегледи пред ВМА днес

По поводСветовния ден за битка с хипертонията в петък през днешния ден пред ВМА се провеждат безвъзмездни кардиологични прегледи.

По мотив 17 май започва най-голямата синхронизирана международна здравна кампания„ Май месец за мерене “на Международното сдружение по хипертония (ISH). Мотото йе “Измерване, което избавя живот. Твоя ”. Целта е даже хора, които не подозират, че биха имали проблеми с кръвното да извърнат внимание на здравето на сърцето си.

За поредна година в България кампаниятаще се организира по самодейност наБългарската лига по хипертония с поддръжката Български червен кръст, Асоциация на студентите медици в България, Българска студентска фармацевтична асоциация, медицинските университети в страната иобщините.

Високото кръвно наляганеостава водещ фактор присмъртността и преждевременното развиване на голям брой болести в международен проект. През 2019 година към 19% от всички смъртни случаи (10,8 милиона) се дължат на нараснало кръвно налягане -увеличениеот 9,4 милиона смъртни случая през 2014 г.Хипертонията предизвиква над 50% от случаите на сърдечни болести, инсулт и сърдечна непълнота. Близо10% от световните разноски за опазване на здравето произтичат от нараснало кръвно налягане и неговите затруднения.

Регулярно български кардиолози сигнализират, че проблемите на сърцето са водещи измежду българите, с помощта на нездравословни привички като тютюнопушене, затънал метод на живот, затлъстяване и несъразмерна приложимост на алкохол
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР