Продажбите като цяло са нараснали с 11% през третото тримесечиеПрез

...
Продажбите като цяло са нараснали с 11% през третото тримесечиеПрез
Коментари Харесай

HPE остава лидер на пазара за сървъри

Продажбите като цяло са нарастнали с 11% през третото тримесечие

През третото тримесечието в света са продадени 2,67 млн. сървъра

Световният пазар на сървъри бележи мощен растеж през третото тримесечие на годината, сочи нов отчет на IDC. Начело продължава да бъде HP, следвана от различен американски производител – Dell.

Продажбите на сървърни машини са нарастнали в интервала юли-септември с 19,9% в стойностно изражение по отношение на третото тримесечие на предходната година, възлизайки на 17 милиарда $. Подемът идва след няколко слаби тримесечия, в които купувачите чакаха излизането на Purley и EPYC.
още по тематиката
През тримесечието в света са продадени 2,67 млн. сървъра, което е растеж от 11,1% на годишна база, сочи отчетът на IDC. На-голям снабдител се явява американската компания HPE, която управлява 19,5% от пазара (в съпоставяне с 23,7% година по-рано) с продажби на стойност 3,3174 милиарда $, регистрирайки спад от 1,1%.

Второ място държи Dell, която усилва пазарния си дял от 15,7% до 18,1%. Следват IBM и Cisco с дялове надлежно 6,4% и 5,8%, спрямо 6,1% и 6,6% година по-рано. В топ 5 влиза и Lenovo, при която се следи понижение на пазарния дял от 7,0% до 5,1%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР