Проби на настилката под жълтите павета ще вземе Научноизследователският строителен

...
Проби на настилката под жълтите павета ще вземе Научноизследователският строителен
Коментари Харесай

Взеха проби от ремонта на столичната ул. Граф Игнатиев, следват жълтите павета

Проби на настилката под жълтите павета ще вземе Научноизследователският строителен институт. Поръчката е на районното министерство.

 

Служебният министър на районното развиване Иван Шишков сподели, че това ще е в интерес на Столичната община и приключването на ремонта до тази есен.  

 

Само преди седмица кметът на София Йорданка Фандъкова и служебният районен министър Шишков направиха ревизия на паветата.

" Павета бяха подредени безобразно и би трябвало да бъдат пренаредени ", сподели Фандъкова.

 

Снощи проби за качеството на ремонта на столичната улича „ Граф Игнатиев “ направи районното министерство. Ако всичко е наред, то ще заплати 12 милиона лв. на Столичната община за ремонта, тъй като той се извършва по оперативна стратегия " Региони в напредък ". 

 

За има-няма 40 минути завърши сондирането на дванайсетте дупки и на двете места в прави на „ Граф Игнатиев “. А служебният районен министър Иван Шишков сподели, че инспекцията е изискването страната да даде 12-те милиона лв. по оперативна стратегия " Региони в напредък " за ремонта.

 

" Проверяваме документите, този ремонт беше един от скандалните и емблематични поправки. Нас, несъмнено, ни тормози в този момент, когато би трябвало да потвърдим дали всичко е наред с този ремонт и дали в действителност могат да получат европейските пари. Ако има някакъв проблем, да дадем опция на Столична община да го оправи. На няколко места и на днешна дата има сектори, които явно не са в положително положение. "

 

До 25 дни лабораторията ще покаже дали ремонта и ремонта на ремонта са били направени по процедурата. Заместник–кметът на София Ангел Джоргов сподели, че не се тормози от теста на настилката.

 

" Ремонтът завърши от дълго време, много инспекции са направени – над 60 изпитвания на материали са правени тук на място. "

 

Но още след втората сонда на едното местата, цилиндричните проби се разпадаха с изваждането. Неофициално от лабораторията споделиха, че това се дължало на множеството пясък в бетона. С отварянето на паветата пък други видяха, че имало по-малко от наложителния пясък за поставка.

 

Ако резултатите не са положителни, Иван Шишков сподели, че: 

" Има задоволително време да бъдат отстранени ".

 

Хора, които бяха излезли по столичните заведения в петък вечерта, се чудеха за какво се копае по това време по " Граф Игнатиев ".

 

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР