Пристрастеността ни към телефона придобива застрашителни размери.Cпоред проучването на Global

...
Пристрастеността ни към телефона придобива застрашителни размери.Cпоред проучването на Global
Коментари Харесай

Американците забиват поглед в телефоните си повече от всякога

Пристрастеността ни към телефона придобива застрашителни размери.Cпоред изследването на Global Deluxe Global Consumer Consumer Survey , американци от всички възрастови групи поглеждат телефоните си по-често от всеки път – приблизително по 52 пъти дневно. За съпоставяне, предходната година това се е случвало единствено 47 пъти на ден.
Това е табиет, който доста хора се пробват да поправят, сочи изследването на консултантската компания. Около 40 % от хората споделят, че употребяват прекомерно доста телефоните си. Освен това, 60 % от 18-34-годишните признават, че са на практика пристрастени към своите устройства. 63 % от респондентите декларират, че се пробват да лимитират използването, само че единствено към половината съумяват.

Броят на смарт телефоните продължава да нараства , като 85 % от американците – с 3 % нарастване по отношение на 2017 година – имат най-малко по един.  Най-силният растеж е измежду американските консуматори на възраст 45 и повече години, като тази група нарастването е със 7%.

„Това изследване поддържа теорията, че смарт телефоните заемат централно място в нашия живот“, споделя в изказване Кевин Уесткот, вицепрезидент на Deloitte. „Смартфонът остава най-предпочитаното мобилно устройство за потребителите, което им дава опция да вършат каквото изискат: да споделят, да работят, да поддържат връзка, да се забавляват, да се грижат за себе си или за дома си“.

Американците не са единствените, които са мощно привързани към телефоните си. Според отчет на телекомуникационния регулатор Ofcom 78 % от пълнолетните във Англия имат смарт телефон, а британците ревизират телефоните си на всеки 12 минути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР