Пристанището на Мариупол постепенно се превръща във военна база, твърди

...
Пристанището на Мариупол постепенно се превръща във военна база, твърди
Коментари Харесай

Морското пристанище на Мариупол се превръща в руска военна база


Пристанището на Мариупол последователно се трансформира във военна база, твърди консултант на украинският кмет на окупирания от съветските военни сили град, оповестява Си Ен Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8778
" Окупаторите последователно го трансформират във военна база ", написа Петро Андрюшченко в Телеграм.

" В края на декември всички поданици на Мариупол бяха освободени от пристанището (с изключение на някои специалисти-колаборационисти) и бяха докарани служащи от Москва. Започна работа по разделянето на котвените места на условно цивилен и условно военни ", уточни той.

Андрюшченко сподели още, че пристанището е било свидетел на изолирани, нередовни пристигания на кораби, пренасящи строителни материали и контейнери с незнайно наличие. Той също по този начин означи, че някои пристанищните служащи са били преместени в Крим през декември и по-късно връзката с тях е била изгубена и местонахождението им е незнайно на роднините.

Си Ен Би Си не съумя да ревизира неговите изказвания.

Град Мариупол беше изцяло окупиран от съветските сили предишния май след продължителна блокада на украински бойци, укрити в стоманодобивния цех " Азовстал ". Руските безмилостни бомбардировки на града до завладяването му оставиха огромна част от него в руини, припомня бизнес малкия екран, представена от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР