След като Сашко от Перник отново се изгуби за кратко,

...
След като Сашко от Перник отново се изгуби за кратко,
Коментари Харесай

Спасителят на Сашко от Перник: Намирането на детето беше много голям късмет

След като Сашко от Перник още веднъж се изгуби за малко, пред NOVA приказва мъжът, който го откри.

Този път момчето е липсвало единствено за към час. Знаете, преди година и половина детето изчезна и прекара девет дни в гората, преди да бъде намерено. Тогава невиждана по мащаб акция събра доброволци от цялата страна.

Сашко изчезва към 17:45 в събота. Сигналът е подаден незабавно от татко му. Това, че детето се търси, се оповестява на всички институции. В опит да помогне в гората потегля и горският чиновник от Столична община Дейвид Бегов. За да не ги губи време, взима със себе си брачната половинка си и 3-годишното им дете.

„ Бях по чехли и по къси гащи, когато ми се обади сътрудника от полицията. Така потеглих незабавно. Тръгнах първо да манастира, тъй като от полицията разбрах, че желал да отиде в манастира. Не го открих там. След това потеглих нагоре към билото на Балкана. Оттам навръх билото го видях, стотина метра, стопирах от надалеч, с цел да видя по какъв начин ще реагира, да се доближа до него, да не се изплаши, да не тръгне да бяга. Доближих се до него: „ Сашко, Сашко, аз съм от положителните, ще те заведа при татко ти, ще ти оказа помощ, изгубил ли си се, какво що? ” И го качих при мен в джипа и тръгнахме надолу ”, споделя Дейвид Бегов.

През цялото време Сашко е изглеждал обезпокоен.

„ Стреснато изглеждаше и леко подбягваше по този начин, пристъпваше, аз му говорех, че съм добър, че ще го заведа при татко му, приближих се до него и го хванах ”, споделя още Бегов.

После Сашко се качва в джипа. И потеглят надолу към Лозен през тежки черни пътища.

„ Задавах му въпроси, дадох му водичка, дадох му ябълка, каквото имах в джипа, разпитвах го дали се е уплашил, дали му харесват джиповете, тъй като правеше някакви придвижвания ”, споделя Бегов.

Полицията незабавно е известена, че Сашко е открит. След към час детето е заведено при татко си.

„ Доста хора горе се събраха и много хора в очакване, да видят накъде има белези, с цел да стартират да търсят оттова. Но организацията беше доста добра. Хубаво е да има метод да го откриват това дете, нещо да има, някакви тракери ли нещо, каквото разрешава техниката ”, разяснява Георги Младенов, кмет на Лозен.

„ Много огромен шанс е имало детето в тази ситуация, тъй като щях да завия вдясно, нямаше да продължа където е той и в случай че се бяхме забавили 5-10 минути, щяхме да го изпуснем и да се завъртим в обаян кръг на търсене ”, споделя Бегов.

Сашко и различен път е посещавал региона. Той доста харесвал региона към Лозенския манастир, където от известно време насам постоянно идвал с татко си на разходки.

Мъжът споделя, че не се усеща воин, само че е благополучен, че е оказал помощ.

„ Ще го запомня наложително и ще го давам на урок на моето дете - да оказва помощ “, добавя мъжът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР