С бдение със свещи, което започна в 20.00 ч. на

...
С бдение със свещи, което започна в 20.00 ч. на
Коментари Харесай

Вечерно бдение за Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ и СПИН

С бдение със свещи, което стартира в 20.00 ч. на площада пред столичния храм „ Св. Неделя “, ще бъде маркиран Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

Тазгодишното мото на интернационалната акция е „ Помним! Приемаме! Подкрепяме! “.



Това оповестиха от Столичната районна здравна ревизия.

Запалените свещи ще бъдат подредени под формата на панделка - знак на солидарността към хората, които живеят с ХИВ/СПИН. Денят се отбелязва в обитаеми места в цялата страна.



Международният ден се отбелязва всяка година в третата неделя от май, в границите на третия стадий от Национална анти СПИН акция, която е в осъществяване на действия по Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и СПИН в Република България (2021 – 2025 г.).



Кампанията има за цел да уважи паметта на жертвите на ХИВ и СПИН и да насочи вниманието към този публичен проблем, като увеличи публичната осведоменост за ХИВ и да означи, че

предварителната защита, лекуването, грижите и услугите за поддръжка на хората с ХИВ са налични за всички, които се нуждаят от тях.

Също по този начин отбелязването на деня дава опция за оборване на стигмата и поощряване на разговора в общността, като в същото време акцентира нуждата от опазване на напредъка, реализиран в прекъсването на епидемията и от реализиране на по-големи триумфи в бъдеще.



СНИМКИ: Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР