Принц Нарухито се възкачи на Трона на хризантемата като 126-и

...
Принц Нарухито се възкачи на Трона на хризантемата като 126-и
Коментари Харесай

Нарухито е новият император на Япония

Принц Нарухито се възкачи на Трона на хризантемата като 126-и император на Япония, оповестява ТАСС.

В сходство с признатите от Народното събрание законодателни промени неговият татко, към този момент някогашният император Акихито, публично се отдръпна от императорския трон в 00,00 часа на 1 май токийско време.

С встъпването в служба на Нарухито се слага начало на първата година от новата императорска ера Рейва ( " Красива естетика " ). Тази система се употребява в страната за летоброене дружно с общоприетата интернационална система.
 Снимка 420888
Източник:

По-рано през днешния ден 85-годишният Акихито, който получи купата " почетен император ", абдикира в интерес на най-големия си наследник.

На 1 май в императорския замък в центъра на Токио ще се състои държавна гала във връзка възкачването на престола на 59-годишния Нарухито. На церемонията ще вземат участие новата императрица Масако, членове на имперското семейство, министър председателят Шиндзо Абе, министри и други.
 Рейва – новата императорска ера в Япония
Рейва – новата императорска ера в Япония

Ерата значи добър шанс и естетика, обвързвано с японската класическа литература

Новият монарх ще получи знаците на императорската власт . Нарухито ще встъпи и с първо послание към нацията в качеството си на новия монарх.

Нарухито е първият японски монарх, роден след капитулацията на Токио в края на Втората международна война. Той е приключил елитния университет Gakushuin и " Оксфорд ". Има една щерка, родена на 1 декември 2001 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР