Приходите в актуализирания бюджет са планирани консервативно, обяви министърът на

...
Приходите в актуализирания бюджет са планирани консервативно, обяви министърът на
Коментари Харесай

Асен Василев: Допълнителните приходи от 1,6 млрд. лв. са планирани консервативно

Приходите в обновения бюджет са планувани консервативно, разгласи министърът на финансите Асен Василев по време на взаимното съвещание на бюджетната, здравната и обществената комисии в Народното събрание.

Проектът на служебния кабинет планува 1,6 милиарда лв. да бъдат събрани в допълнение.

На въпрос дали предлаганото нарастване на пенсиите е обезпечено с запас и по какъв начин ще се отрази на бюджета следващата година, Василев отговори, че цената на тази промяна е в допълнение 1,8 милиарда лв..

„ До момента, тази година, единствено за Covid ограничения, избори, обществени ограничения, които са главно този разход, сме похарчили 2 милиарда и 300 милиона и ще похарчим още, в случай че мине актуализацията, от порядъка на милиард и 300 милиона. На този декор милиард и 800 милиона могат умерено да бъдат всмукани от бюджета за година “, сподели той.

Василев изрази убеденост, че в идващите години няма да има толкоз огромни разноски за Covid ограничения, както и за избори, тъй че ще може да се работи за стесняване на недостига.

Въпреки че следващата година и 2023 година страната ни има огромни погашения по външни заеми, това няма да бъде проблем, сподели още Василев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР