Приднестровското външно министерство смята, че конфликтът с Молдова може рязко

...
Приднестровското външно министерство смята, че конфликтът с Молдова може рязко
Коментари Харесай

Молдова и Приднестровието на прага на войната: НАТО ще въоръжава Кишинев

Приднестровското външно министерство счита, че спорът с Молдова може внезапно да ескалира, откакто оръжията от НАТО стартират да идват в Кишинев.

Това заяви в ефира на телевизионния канал " Първи Приднестровски " ръководителят на ведомството Виталий Игнатиев.

„ Западните сътрудници се пробват да въоръжат военно-технически Кишинев. Засега съдействието в тази (военна) сфера не се обявява, а каква техника ще бъде доставена на Молдова не се разкрива. Но безспорно това ще бъде оръжие. И може да бъде обърнато против Приднестровието. "

Игнатиев посочи, че „ несъответстващите бойци, които убиха жителите на района и жителите на Русия през 1992 година “ към този момент вършат изказвания, че са подготвени „ да режат и да хвърлят отсечени глави пред вратите на Народното събрание “ на непризнатия район:

„ Веднага откакто в Кишинев се появят оръжия от НАТО, днешната постоянна обстановка може да се трансформира в непредсказуем спор “, сподели ръководителят на приднестровското външно министерство.

За обстоятелството, че молдовските управляващи водят договаряния за доставка на оръжие за страната, по-рано заяви Наталия Гаврилица, министър-председател на страната.

" Войната към този момент евентуално е на прага "

Фактът, че приднестровският спор може да ескалира в открит конфликт, съобщи и Олег Серебрян, вицепремиер на Молдова по " реинтеграцията ".

" Има опция замразеният спор да прерасне - теоретично - в открит конфликт. По 10-степенна канара вероятността е на равнище 4-5 ", сподели служителят пред RTR Moldova.

Но, по неговите думи, в Молдова " част от обществото е нападателно " и упреква управляващите в " незадоволителна неотстъпчивост на решенията и дейностите ". Но в това време – акцентира Серебрян – молдовците не желаят война.

" Въпреки че от Тираспол, на фона на украинската война, звучат други конотации. Въпреки че и там избират неприятния мир, осъзнавайки, че това статукво е по-добро от войната. Лошият мир е по-добър... ", - съобщи вице министър председателят, напомняйки че молдовските управляващи през цялото време на съветската спецоперация в Украйна " парират " настойчивите оферти на съседите " за разрешаване на приднестровския спор със мощ.

Молдова рано или късно ще стартира война с Приднестровието “

Въпреки миролюбивите изказвания на Кишинев, той въпреки всичко ще се бие с Тираспол. Въпрос на време е. Така счита Антон Бредихин, теоретичен шеф на Центъра за етнически и интернационалните проучвания.

" НАТО ще прави военни доставки за Молдова. Ясно е, че не в подобен мащаб като за Украйна. Но въпреки всичко войната не може да бъде избегната, тъй като всяка милитаризация постоянно приключва с боен спор. Ние ще имаме вяра в 14-та войска и нашата сили в Херсонска област, които при положение на заплаха щенаправят кулоар към Приднестровието “, сподели Бредихин в изявление за RG.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР