Причината за кризата в някои регионални американски банки не е

...
Причината за кризата в някои регионални американски банки не е
Коментари Харесай

Хампарцумян: Всяка банкова ситуация има изход

Причината за рецесията в някои районни американски банки не е една. Обаче с цел да се предотврати суматохата би трябвало да се знае, че всяка банкова обстановка има излаз. Банковата суматоха е, когато хората стартират да изтеглят под паника депозитите си. Това сподели за предаването " България, Европа и светът на фокус " на  Радио " Фокус " ръководителят на Българския конгрес на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

По думите му в случай, че банката е била рационално ръководена, спазвала регулациите, не приказваме за престъпни случаи.

" Заради банковата суматоха се получава една серпантина, която отива надолу. Защото си представете по какъв начин реагират професионалните пазари: единият ден 60% или 60% спад в цените на акциите, на другия ден, когато се разбра, че ще има избавяне, плюс 10%. Това са големи амплитуди, които са значително обусловени от психологическия, не стопански фактори. Но по този начин работят пазарите, те са бързи да реагират, от време на време копират един различен. И в действителност, и при тях има първи проблясъци на паническо разпродаване или пазаруване, когато дойдат условия, които провокират такива ", добави Хампарцумян
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР