При третия опит парламентът успя да събере кворум за днешното

...
При третия опит парламентът успя да събере кворум за днешното
Коментари Харесай

При третия опит парламентът събра кворум

При третия опит Народното събрание съумя да събере кворум за днешното съвещание. 155 народни представители се записаха, отсъстват депутатите от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Предишните два пъти депутатите не съумяха да съберат кворум и да стартират работа. В пленарната зала участваха единствено групите на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " Български напредък ".

Депутатите от ГЕРБ не влязоха в пленарната зала, тъй като бяха по неотложност извикани в централата на партията от водача Бойко Борисов тъкмо сега, когато трябваше да стартира пленарното съвещание.

След първия опит за събиране на кворум, Искрен Митев от " Продължаваме промяната " уточни, че не влизането им в зала е политически ход и изясни, че отхвърлят да вземат участие в диспути до момента в който не стане ясно каква е повода хартиената бюлетина да бъде най-важното нещо в Народното събрание.

Христо Иванов от " Демократична България " пък изясни, че неналичието на кворум не пречи на Народно събрание да работи и подсети за дългото съвещание на правната комисия, в която се разглеждаха измененията в Изборния кодекс.

" Ако има 89 индивида в залата не е тъй като липсва Демократична България ", акцентира той и добави, че методът им е верен. " Очевидно е, че трябваше да се прибегне към крайни ограничения, с цел да се върне някакъв здрав разсъдък в целия развой ", сподели той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР