При раждането на Елизабет II никой не предполага, че един

...
При раждането на Елизабет II никой не предполага, че един
Коментари Харесай

Как преди 70 години Елизабет стана кралица


При раждането на Елизабет II никой не допуска, че един ден тя ще се възкачи на престола. Но когато крал Джордж VI ненадейно умира, принцеса Елизабет внезапно става кралица. Днес се навършват 70 години от коронацията ѝ.

Снимка от деня на коронацията на Елизабет II

Кралят е мъртъв, да живее... кралицата! На 6 февруари 1952 година Джордж VI умира ненадейно. Принцеса Елизабет научава новината в планините на Кения, до момента в който се любува на локалната фауна. Джордж VI е единствено на 56 години. Неговата 25-годишна щерка неотложно прекъсва пътешествието си и се завръща в Лондон като я е оповестил за регентка. По-късно кралицата споделя за тази решаваща стъпка в своя живот следното: " Баща ми умря прекомерно млад и напълно ненадейно. И трябваше да направя най-хубавото, което бе по силите ми, и да приема обстоятелството, че това е моята орис ".

Принц Филип поема грижата за детайлите към коронацията. Тържествената гала обаче се организира едвам година след гибелта на крал Джордж VI - на 2 юни 1953 година. Събитието е от невъобразим до тогава международен мащаб - и поради това, че нещо сходно за първи път се излъчва по малкия екран. Всички желаят да станат очевидци на коронацията на Елизабет.

Първият сходен театър по малкия екран
Редакцията предлага
Предаването онлайн за малко да не се състои: младата кралица счита, че малкия екран е прекомерно вулгарна, а Кентърбърийският свещеник твърди, че " тази всеобща форма на забавление е една от най-големите закани за света ". Натискът от страна на популацията обаче е прекомерно огромен и по този начин в последна сметка дворът и църквата склоняват.

Церемонията по коронацията в последна сметка се трансформира в комбинация от набожен акт и феодален искра. В Уестминстърското абатство Кентърбърийският свещеник прогласява Елизабет освен за глава на Англия и на Общността на нациите, само че и на англиканската черква.

За разлика от татко си Елизабет Втора се радва на дълъг живот.. Празненствата ще продължат цели четири дни.

" За монархията не може да се каже нищо положително "

И до момента в който доста британци честват,. Организацията " Република " да вземем за пример упорства за анулация на монархията във Англия и даже развява плакати с надписа " Нека Елизабет да е последната кралица ". " Ако търсите институция, която да е транспарантна, която да се придържа към законите и полезностите и да не е корумпирана, то монархията не е точната институция за вас. Ако търсите институция, която да е демократична и да признава разделянето на управляващите, монархията не е за вас. За монархията не може да се каже нищо положително ", споделя ръководителят на организацията Греъм Смит.

Смит подлага на критика и огромните разноски за издръжката на двора. " Това са 420 милиона евро годишно от джобовете на данъкоплатците. И защо? " Не било ясно каква е ролята на кралицата и какво е постигнала тя. На Смит му липсват ярките речи и импулсите, предавани от държавните глави в други страни.

Според социологическите изследвания, 60 % от британците не престават да държат на монархията, 27 на 100 са за нейната анулация, 13 % нямат мнение. От допитванията излиза наяве и друго: че кралица Елизабет се радва на най-голямо утвърждение, до момента в който принц Чарлз и принц Уилям се класират много по-слабо.

***
Разгледайте и тази фотогалерия от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР