Най-малко двама железопътни работници са били убити в резултат на

...
Най-малко двама железопътни работници са били убити в резултат на
Коментари Харесай

Зеленски: Окупаторите се опитват да разтегнат силите ни

Най-малко двама железопътни служащи са били убити вследствие на съветски обстрел в Днепропетровска област. Други 21 души са ранени вследствие на съветски въздушни удари в Херсон и Харков. От президентската канцелария на Украйна оповестиха, че в Харковска област се разполагат спомагателни подкрепления, в това число аварийни елементи на армията.

Силният противников огън е наложил пренасяне на част от войските в посока Купянск, източно от град Харков. Вовчанск, който се намира на 5 км от съветската граница, е в центъра на огромна част от последните сражения като Олексий Харковски, шеф на патрулната полиция в града, съобщи, че съветските войски са заели позиции там. Oт своя страна украинският общоприет щаб съобщи, че силите му се пробват да ги прогонят. 
Насочваме вниманието си и към други посоки в Донецка област. Ясно виждаме по какъв начин окупаторите се пробват да раздължен силите ни. Реагираме съответно - във всяко направление би трябвало да разполагаме със средства, с цел да отговорим на врага.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

На собствен ред държавите от Европейския съюз реализираха единодушие за включването на четири съветски медии в листата със наказания на блока, като ги упрекнаха в агитация. В описът попадат „ Гласът на Европа “, РИА Новости, „ Известия “ и „ Российская газета “. Брюксел също по този начин забрани съветското финансиране на медии, неправителствени организации и политически партии на територията на блока. От своя страна Москва предупреди блока, че в случай че бъдат наложени ограничения, западните кореспонденти в Русия ще усетят бърз, недопечен и мъчителен отговор от Кремъл.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР