При катастрофа на автомагистрала важни са секундите. Това обясни в

...
При катастрофа на автомагистрала важни са секундите. Това обясни в
Коментари Харесай

Демонстрация: Какво се предприема при верижна катастрофа на автомагистрала


При злополука на автомагистрала значими са секундите. Това изясни в „ Тази заран “ Светослав Васев, държавен специалист в държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “

Първото нещо, което би трябвало да се направи, след случая е да се пуснат спешните светлини. Водачът не трябва да напуща незабавно автомобила. След като се уверят, че се добре пасажерите напущат колата и излизат отвън пътното платно.

След това водачът се връща до автомобила, с цел да вземе светлоотразителна жилетка и триъгълник. Той се слага на 100 метра от произшествието, с цел да има опция останалите участници в придвижването да реагират.

Проверява се положението на останалите участници в пътното произшествие.

Ако има потърпевши, би трябвало да се подаде сигнал до тел. 112. На Спешна помощ се изяснява къде е произшествието, какъв брой са колите и какъв брой са потърпевшите. До идването на медиците се оказва първа долекарска помощ.

" Летният сезон е с най-активно придвижване. Всички бързат и желаят да стигнат на морето. Карайте постепенно и си слагайте коланите ", добави Светослав Васев.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР