Президентът Румен Радев участва във форум, посветен на 30-ата годишнина

...
Президентът Румен Радев участва във форум, посветен на 30-ата годишнина
Коментари Харесай

Президентът Радев взе участие във форума 30 години от промяната

Президентът Румен Радев взе участие във конгрес, отдаден на 30-ата годишнина от смяната у нас и във връзка 25-ата годишнина на фондация " Фридрих Еберт " в България. В изявлението си той уточни, че главните въпроси на прехода са: задоволително демократични ли са устоите на страната и има ли действително разделяне на управляващите.

Това, което се случи в последните 30 години беше обвързвано с дълбоки, от време на време съпроводени с прелом обществено-политически промени, и това бързо ни лиши от илюзията, че преходът е еднократен акт, сподели президентът Румен Радев. По думите му преходът се оказа комплициран, многовекторен, бездънен развой, зареден с доста сила, очаквания и очакване, само че и с доста превратности и разочарования. Изрази убеденост, че ще продължат напъните България да се трансформира в естествена европейска страна с висок стандарт и качество на живот, сигурност за хората, качество на публични услуги.
Румен Радев, президент на Република България: А това няма по какъв начин да реализира, в случай че не осигурим тази необратимост на демократичните процеси, в случай че не осигурим мощни, само че транспарантни, отчетни и виновни български институции и най-много мощно,свободно, инициативно гражданско общество, което да бъде овластено и да може да взе участие и в ръководството, и в контрола.
В рамките на форума беше открита и галерия " 30 години преход в 30 фотоси " на фоторепортера Иван Стоименов.
Иван Стоименов, фотограф: С рухването на Берлинската стена всички чакахме, че нещо ново ще ни се случи. Надеждите бяха огромни, само че както виждаме демокрацията се оказа, че не е чак толкоз елементарно нещо.
В изявлението си пред форума посланикът на Германия у нас Кристоф Айхорн сподели, че за него миналите 30 години може да се характеризират с една дума - независимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР