Президентът Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Русия в 12:15 ч.

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Русия в 12:15 ч.
Коментари Харесай

Путин не посрещна Ердоган в Сочи

" Президентът Реджеп Тайип Ердоган дойде в Русия в 12:15 ч. със аероплан на TUR за еднодневно работно посещаване по покана на съветския президент Владимир Путин ", се споделя в обявата.

Ердоган е бил посрещнат на летището от Александър Рупел, вицегубернатор на Краснодарския край, Алексей Копайгородски, кмет на Сочи, Игор Богдашев, шеф на Департамента за държавен протокол на съветското външно министерство, и Мехмет Самсар, дипломат на Турция в Москва.

Според известия в турските медии диалозите на високо ниво би трябвало да стартират към 13:00 ч.

Това ще бъде първата среща на четири очи сред Путин и Ердоган след близо едногодишно спиране. Очаква се президентите да обсъдят обстановката към зърнената договорка в Черно море, ситуацията в Украйна и други въпроси.

Вестник Milliyet цитира свои източници, съгласно които турският водач ще предложи на съветския си сътрудник услугите на медиатор за споразумяване на украинския спор.

Освен това съгласно в. " Хюриет " Анкара подхожда към тематиката за обновяване на договорката за зърното с " внимателна вяра ".

Заедно с Ердоган в турската делегация са министърът на финансите Мехмет Шимшек и шефът на централната банка Хафизе Гайе Еркан. Не е ясно с кои длъжностни лица ще се срещнат и какво ще обсъдят, съобщи Ройтерс, базирайки се на турски източник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР