Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на мобилизираните руснаци като

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на мобилизираните руснаци като
Коментари Харесай

Зеленски към руснаците: Предавайте се в украински плен!


Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи на мобилизираните руснаци като стъпят на украинска територия да се предадат в плен. Според него това е единственият късмет на съветските мъже да оцелеят. Ето какво сподели още Зеленски в постоянното си видеообръщение:

„ Ще обясня на руснаците на съветски език какво тъкмо се случва. В разнообразни съветски градове бяха извършени митинги срещу мобилизацията. Макар да не са всеобщи, имаше ги – и ги има. И това единствено по себе си значи нещо. И то освен в Москва и Петербург. Ние знаем какви са действителните настоения в съветските райони. Ние виждаме, че хората в Дагестан, в Бурятия, в другите национални републики и области на Русия схващат, че просто са ги хвърлили на кучетата. Пращат ги на гибел.

Защо дагестанците, да вземем за пример – или който и да е там различен – би трябвало да гинат край Харков или под Донецк? Защото един човек в Русия е решил по този начин за всички жители на Русия. Друга причина няма. Той по този начин желае. Вие към този момент сте съучастници във всички тези закононарушения, убийства и изтезания на украинци. Защото сте мълчали. Защото продължавате да мълчите. И за вас в този момент настава времето да извършите своя избор.

За мъжете в Русия това е изборът дали да загинат или да живеят, дали да станат инвалиди или да запазят своето здраве. За дамите в Русия – изборът сред това дали вечно да изгубят мъжете си, синовете си, внуците – или въпреки всичко да се опитат да ги защитят от крах, да ги защитят от войната, да ги защитят от един човек.

Само си представете количеството народ, който желаят да съберат. Ние знаем сигурно, че призовките за 300,000 души са били напечатани и подписани авансово, преди въобще да се появи решението за готовност. Нашето разузнаване потвърди това.

Но управлението на съветската страна в действителност се готви да привика в армията до един милион мъже. Това е главното, което сега се премълчава. Ние знаем, че ще прибират всички, изцяло необмислено. И освен военни запасняци, а случайни мъже. Всеки, който съумеят по този начин да наплашат, че да изпитва по-голям боязън от това да се отклони от войната, в сравнение с от това да загине в тази война.

55,000 съветски бойци починаха в тази война за половин година. Десетки хиляди са ранени и инвалидизирани. Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предайте в украински плен. Това са разновидностите за вас, в случай че желаете да оцелеете.

Руски майки, не се съмнявайте, че децата на вашата държавна върхушка няма да се озоват на украинския фронт. Тези, които взимат решенията във вашата страна, пазят децата си – а вашите деца дори не ги погребват. “
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР