Камион, натоварен с 9,9 милиона недекларирани цигари, беше открит в

...
Камион, натоварен с 9,9 милиона недекларирани цигари, беше открит в
Коментари Харесай

Близо 10 млн. къса цигари за над 5 млн. лева откриха в ТИР на българин край Турну Мъгуреле

Камион, претрупан с 9,9 милиона недекларирани цигари, беше открит в Турну Мъгуреле на граничния надзор, като цената на товара се прави оценка на над 13,6 милиона леи, осведоми Румънската митническа работа (AVR) във вторник.

" Митническите инспектори от Гранична митница Турну Мъгуреле – Регионална митническа дирекция Крайова, взаимно с граничните служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Турну Мъгуреле, откриха количество от 9 900 000 къса цигари в регистриран в България товарен автомобил, пътуващ по маршрута Турция – Полша са на приблизителна стойност 13 612 500 леи (5 366 727 лева), а лидерът не е показал никакъв документ за произхода им ", се споделя в изказване на ведомството, изпратено до Agerpres.

" На 12 май 2024 година митническите инспектори взаимно с гранични служители на реда са направили няколко характерни контрола въз основа на разбора на риска. В резултат на тези инспекции те откриват в камион с българска регистрация внушително количество недекларирани цигари.

Камионът е бил ръководен от български жител и съгласно показаните документи е превозвал мотори от Турция за Полша. Заявява, че е чиновник на транспортната компания и не знае за съществуването на цигарите.

Според цитирания източник камионът и откритите артикули са откарани в централата на митническата служба и след инвентаризацията е преброена общата численост от 495 000 пакета цигари без бандерол, оценена на стойност 13 612 500 леи (5 366 727 лева).

Цигарите са взети за конфискация от митнически чиновници, а по случая граничната полиция проверява закононарушението контрабанда ", се посочва в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР