Президентът на Украйна Володимир Зеленски, обръщайки се към лидерите на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски, обръщайки се към лидерите на
Коментари Харесай

Зеленски отново поиска оръжия от Запада

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, обръщайки се към водачите на страните, които са част от Съвместните експедиционни сили (JEF) , по време на тяхната среща в Рига, изиска от тях разнообразни типове оръжия, от които Киев се нуждае, с цел да отблъсне съветската експанзия, оповестяват западните медии.

По-специално украинският президент изиска от английския министър председател Риши Сунак да усили доставките на системи за противовъздушна защита.

Според Ройтерс Зеленски е изискал също по този начин от президента на Литва системи NASAMS и и ракети " Стингър " ; от министъра на защитата на Дания - гаубици " Цезар " ; от, премиера на Швеция - артилерийски системи " Арчър " и от министъра на защитата на Нидерландия - танкове.

Водените от Англия взаимни експедиционни сили са военни сили с висока степен на подготвеност, способни на бързо предислоциране и присъединяване в взаимни интервенции, вариращи от филантропична поддръжка и въздържане до бойни интервенции на всички места по света.

В тях влизат 10 страни - 8 членки на НАТО, както и Швеция и Финландия , които са в развой на присъединение към Северноатлантическия алианс.

От началото на войната в Украйна президентът Володимир Зеленски употребява всяка опция да притегли вниманието на международната общественост към обстановката в страната, страдаща от съветската експанзия.

Той приказва на десетки срещи на върха на разнообразни равнища , пред парламентите на разнообразни страни и даже на откриването на тазгодишния кино фестивал в Кан.
 ФИФА отхвърли на Зеленски да приказва преди финала на Световното състезание
ФИФА отхвърли на Зеленски да приказва преди финала на Световното състезание

Преговорите по въпроса към момента продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР