Президентът на УЕФА Александър Чеферин свика извънредна среща за петък,

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин свика извънредна среща за петък,
Коментари Харесай

Чеферин свика спешна среща, отнемат финала на ШЛ от Русия?

Президентът на УЕФА Александър Чеферин свика изключителна среща за петък, на която ще бъде разисквано дали Русия би трябвало да бъде лишена от финала на Шампионската лига заради ескалиращата обстановка в Украйна.

По-рано през днешния ден в Украйна оповестиха, че Русия е почнала „ огромна инвазия “, като детонации са били чути в огромните градове, в това число Киев и Харков.

Финалът на Шампионската лига, който би трябвало да се играе на 28 май, е плануван да се организира на стадиона на Зенит в Санкт Петербург „ Арена Газпром “.

Ръководният орган на европейския футбол разгласява изказване в четвъртък, което гласи:

„ След развиването на обстановката сред Русия и Украйна през последните 24 часа, президентът на УЕФА реши да свика изключително съвещание на Изпълнителния комитет за петък, 25 февруари в 10:00 часа централно европейско време, с цел да се оцени обстановката и да се вземат всички нужни решения “.

Following the evolution of the situation between Russia and Ukraine, the UEFA president has called an extraordinary meeting of the Executive Committee for 10:00 CET on Friday 25 February, in order to evaluate the situation and take all necessary decisions.
— UEFA (@UEFA)
Както към този момент е известно,. В малко изказване лигата съобщи, че прекъсването се дължи на решението на украинския президент Владимир Зеленски да разгласи военно състояние, само че не се показва планувана дата за възобновяването му.

„ Поради въвеждането на военно състояние в Украйна, шампионата на Украйна е спряно “, се споделя в изказването.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР