Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че доиграването на сезона

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че доиграването на сезона
Коментари Харесай

Шефът на УЕФА постави краен срок за подновяване на първенствата в Европа

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разгласи, че доиграването на сезона би трябвало да стартира преди началото на месец юли. Той дори предлага по едно и също време да има и мачове от шампионатите, и такива от европейските клубни шампионати.

„ Целта е да подновим шампионатите в средата на май. Може и през юни, а даже и в края на юни. Но в случай че не успеем до тогава, то сезонът евентуално ще бъде провален “, съобщи словенецът пред La Repubblica.

„ Започнат ли един път срещите, има късмет да приключим и тези за купите – продължи Чеферин. - Може във вторник да играят Милан – Интер в Серия „ А “, а по същото време Барселона – Ювентус в Шампионската лига. Намираме се в доста деликатна обстановка и би трябвало да избегнем най-лошото, което би било да не се присъждат шампионски трофеи и купи на никой. “

Босът е наясно, че дуели пред празни трибуни е може би единственият вид: „ Трудно ми е да си показва футбол без почитатели на стадионите, само че към този момент сме го правили на няколко пъти. Засега към момента не знаем какво ще е ситуацията, когато стане време още веднъж да се организират спортни събития. Ако няма друга опция, ще е без аудитория, тъй като значимото е шампионатите да приключат. Не мога да кажа, че не си мисля и за финали в Лига Европа и Шампионска лига при закрити врата. "

Чеферин е наясно и с разновидността за отсрочване на старта на идващия сезон.

Президентът разяснява и отлагането на Европейските финали с една година. „ Това беше огромна жертва, тъй като 50 от всичките 55 европейски федерации разчитат на огромни доходи от шампионата. Но това беше вярното решение. Смятам, че ще успеем да стартираме Еропейското на 11 юни 2021. Ако се наложи, клубовете ще би трябвало да трансформират графика на срещите си през сезона “, приключи той. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР