Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея
Коментари Харесай

Тръмп и Ким подписаха обща декларация Пхенян да се откаже от ядрените оръжия, срок - неизвестен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен-ун подписаха взаимен документ, в който поемат ангажимент да работят "за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров ", съобщи Асошиейтед прес.

Общата декларация е много неразбираема във връзка с периоди и не съдържа формулировката "пълна, подлежаща на инспекция и необратима денуклеаризация ", която допуска Пхенян да се откаже от нуклеарните си оръжия и да одобри инспекции.

В подмяна на денуклеаризацията Съединените щати дават обещание да дават гаранции за сигурността на Северна Корея, се споделя в текста, представен от Франс прес.

Освен това документът гласи, че Вашингтон и Пхенян "се ангажират да открият нови връзки САЩ-КНДР в сходство желанието на народите на двете страни за мир и благополучие ".
Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обсипа с похвали севернокорейския водач Ким Чен-ун след историческата им среща на върха в Сингапур и сподели, че той е "много заслужен, доста образован договарящ ", съобщи Асошиейтед прес.

По време на последната обща поява на двамата водачи кореспонденти запитаха Тръмп какво най-вече го е изненадало на днешните им диалози. Тръмп уточни, че Ким е "забележителна персона " и "много образован. Добра композиция ".

Президентът сподели, че е схванал, че Ким е "много надарен мъж ", който "много обича страната си ". Обобщавайки срещата на върха, той добави, че двамата са прекарали "един страховит ден " и "са научили доста един за различен и за техните страни " и изрази очакване те да се срещат още доста пъти.

Срещата на високо ниво приключи с великодушни обещания от Тръмп да търси решение на един "много рисков проблем ", а Ким предсказа, че "светът ще стане очевидец на огромни промени ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР