Президентът Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.

...
Президентът Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.
Коментари Харесай

Джо Байдън и Доналд Тръмп печелят в Кентъки и Орегон на финалната права

Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и противникът му от републиканците Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския завоюваха първичните президентски избори в американските щати Кентъки и Орегон и си осигуриха още делегати за конгресите на партиите си, които публично ще излъчат претендентите на демократи и републиканци за Белия дом, съобщи Асошиейтед прес. Двамата по този начин или другояче към този момент в действителност са си обезпечили партийната номинация и в този момент те само би трябвало да бъдат публично одобрени от най-висшия партиен конгрес на партиите си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези последни вотове от първичната конкуренция, които към този момент са чиста условност, дават опция на двамата кандидати да си обезпечат още някой и различен пратеник за националната конференция на партията си, само че и да си сверят часовника за настроенията и настройките измежду твърдото ядро гласоподаватели на демократите и републиканците в края на първичната конкуренция за президентските избори.

Дори и откакто отстраниха противниците си и в действителност си осигуриха номинациите на партиите си, Байдън и Тръмп не престават да срещат вътрешнопартийна опозиция по разнообразни въпроси. Срещу демократа се надигнаха протестни гласове поради политическия му курс във връзка с войната Израел - " Хамас ", до момента в който в тази ситуация с републиканеца към момента има хиляди хора, които не престават да гласоподават за от дълго време отказалата се от конкуренцията Ники Хейли.

Тази наклонност на протестно гласоподаване се резервира и на първичните избори в Кентъки, където към 18% от демократите са дали своят вот с " неподкрепям никого " при преброени към 80% от бюлетините. В лагера на републиканците към 6% са подкрепили Хейли.

След вчерашните избори остават още осем вота от първичната конкуренция: за демократите в Айдахо, окръг Колумбия, Гуам и Вирджинските острови, както и за двете партии в Монтана, Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота.

Междувременно Байдън коментира новината за обявата на Тръмп в обществените мрежи, в която се приказва за " обединявания Райх ". По думите на демократа противникът му от лагера на републиканците за Белия дом си служи с " езика на Хитлер ".

" Това е езикът на Хитлер, а не на Америка ", сподели Байдън на предизборна демонстрация за набиране на средства за акцията си.

Тръмп отстрани видео, качено в профила му в обществената мрежа Truth Social, откакто щабът на Байдън и други разкритикуваха потреблението на език, постоянно свързван с нацисткия режим.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР