Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него си
Коментари Харесай

Байдън: Струва си да проучим отношенията на Мъск с други държави

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съгласно него си коства американските управляващи да проучат връзките на бизнесмена и притежател на обществената мрежа Twitter Илон Мъск с други страни, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че съдействието и/или техническите връзки (на Мъск) с други страни си коства да бъдат проучени. Не споделям, че той прави нещо неправилно, просто споделям, че си коства да бъдат проучени ", сподели Байдън на конференция в Белия дом.

Американският президентнаправи изказването вотговор на въпрос дали счита, че Мъск е опасност за националната сигурност, както и дали придобиването на " Туитър " от него благодарение на саудитски конгломерат не би трябвало да бъде разследвано от американските управляващи.

Американският президент Джо Байдън сподели в петък, чеИлон Мъске купил обществената медийна платформа Туитър, която да бълва неистини по целия свят.

Компанията Туитър освободи половината от чиновниците си в петък, само че сподели, че съкращенията са по-малки в екипа, виновен за попречване на разпространяването на дезинформация. Това стана, откакто рекламодателите се отдръпнаха на фона на опасения за ръководството на наличието.

Само преди 2 дни Мъск призоваизбирателите в Съединени американски щати да поддържат републиканските претенденти в навечерието на междинните избори.

" Споделената власт лимитира най-лошите ексцесии и на двете партии, по тази причина предлагам да се гласоподава за републикански конгрес, в случай че президентството е демократично.Заклетите демократи или републиканци в никакъв случай не гласоподават за другата страна, тъй че самостоятелните гласоподаватели са тези, които в действителност вземат решение кой да ръководи! “,написа той в Туитър профила си.

Той уточни, че възнамерява да анулира възбраната за някогашния президент Доналд Тръмп, въпреки и не преди междинния избор във вторник.

Тръмп беше блокиран поради изказванията, че е подстрекавал към миналогодишното нахлуване против Капитолия, осъществено от нападателна навалица, която се опитваше да анулира резултатите от президентските избори през 2020 година

Уволнението на доста чиновници на Twitter от страна на Мъск също по този начин акцентира опасенията, че уеб сайтът ще бъде залят от тирада на омразата и дезинформация, което накара някои рекламодатели да се оттеглен.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР