Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на
Коментари Харесай

Байдън подписа законопроект, разсекретяващ данни около произхода на COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на разследващи материали за евентуалните връзки сред експлоадирането на пандемията COVID-19 и лаборатория в китайския град Ухан, съобщи Агенция Франс Прес.

" Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19..., в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан ", акцентира президентът в изказване.

" При използването на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще показа допустимо най-вече от тази информация ", добави той.

" Споделям задачата на Конгреса за откриване на допустимо най-вече информация за произхода " на Коронавирус, сподели той.

Байдън съобщи, че през 2021 година, след встъпването си в служба, е " наредил на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности за следствие ".

Тази работа " продължава ", само че ще бъде оповестена допустимо най-вече информация, без да се предизвиква " щета на националната сигурност ", сподели той.

Пекин изрично отхвърля опцията приключване на информация по време на проучванията в лабораторията в Ухан да е отключило световната пандемия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР