Президентът на САЩ Джо Байдън навършва днес 81 години –

...
Президентът на САЩ Джо Байдън навършва днес 81 години –
Коментари Харесай

Байдън навършва 81 г, притесненията за възрастта влияят на перспективите за преизбирането му

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън навършва през днешния ден 81 години – събитие, което евентуално ще притегли вниманието към статута му на най-възрастния човек, заемал в миналото Овалния кабинет, до момента в който изследвания на публичното мнение демонстрират, че американците се тормозят от възрастта му, поради условията на поста, за който се кандидатира, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Байдън се обърна с комизъм към тези, които се тормозят, че може да е прекомерно остарял за тежките условия на Белия дом, пробвайки се да убеди гласоподавателите, че възрастта и опитът му от половин век в публичния живот са преимущество, а не минус при решаването на проблемите на страната. " Знам, че съм на 198 години ", пошегува се Байдън през юни.

Ако бъде избран отново, Байдън би бил на 86 години в края на втория си мандат. Досега върхът за най-възрастен президент на Съединени американски щати държеше починалият републиканец Роналд Рейгън, приключил втория си четиригодишен мандат на 77-годишна възраст през 1989 година

Тръмп, любимецът за номинацията на републиканците, който съвсем несъмнено ще се изправи против Байдън на изборите през 2024 година, е на 77 години.

В анкета на Ройтерс/Ипсос от средата на септември гласоподавателите показаха терзания по отношение на възрастта на Байдън и способността му да заема поста – 77% % от интервюираните, в това число 65% от демократите, обявиха, че Байдън е прекомерно остарял, с цел да бъде президент, а единствено 39% считат, че е кадърен да заема поста.

56% от интервюираните считат, че Тръмп е прекомерно остарял за поста, а 54% - че е кадърен да се оправи с провокациите на президентския пост.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР