Президентът на Сърбия Александър Вучич, говорейки в Прокупле за Деня

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич, говорейки в Прокупле за Деня
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия никога няма да влезе в НАТО, запазваме военен неутралитет

Президентът на Сърбия Александър Вучич, говорейки в Прокупле за Деня в памет на жертвите на експанзията на НАТО през 1999 година, съобщи, че Сърбия в никакъв случай няма да се причисли към НАТО, само че че ще резервира и отбрани своя боен неутралитет, оповестява Kosovo-online.

Вучич, заявявайки, че Прищина е получила статут на асоцииран член в Парламентарната асамблея на НАТО, " благодари " на Алианса, като сподели, че това е задоволително Сърбия в никакъв случай да не се причисли към този съюз

„ Благодаря ви, дано знаем, че в никакъв случай няма да влезем в НАТО, че ще запазим и защитим военния си неутралитет. И когато ги приветствате в Съвета на Европа, ще имаме отговор на това. Толкова с вашите неистини, за наказания против Прищина и всичко останало, няма с какво да не сте ги наградили, с какво да не сте санкционирали Сърбия “, сподели още Вучич.

Вучич подсети, че са минали 25 години от бомбардировките на НАТО, само че Сърбия към момента не се предава и не се съгласява на разчленяване.

„ Първата бомба на НАТО, която умъртви сръбски боец, падна тъкмо тук, в Прокупле. Тя умъртви Бобан Неделкович. Баща му сподели едно нещо, с което, коства ми се, всеки татко ляга и се разсънва, изключително в сложни моменти. И това е - кое е по-важно за вас? Дете, наследник или страна? Дете или татковина? Дори когато се случи най-ужасното нещо, което можеше да му се случи, той не можеше да отговори на този въпрос ", разяснява Вучич.

" Минаха 25 години, а ние към момента не се отхвърляме. И към момента не сме съгласни с разпокъсването на Сърбия. Има дребен народ в Европа, в дребна страна, в дребна територия, която към момента се гордее и държи с достолепие, която не се съгласява на окупация и на заповеди в профил. Малка, само че горда нация, която желае бъдеще за себе си и децата си, такова, каквото народът му го е определил и определил ", сподели Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР