До изборите за Европейски парламент остават само шест седмици. В

...
До изборите за Европейски парламент остават само шест седмици. В
Коментари Харесай

Какви са настроенията в Германия след шпионския скандал около крайната десница?

До изборите за Европейски парламент остават единствено шест седмици. В същото време се ускоряват опасенията, че демокрацията в Европейски Съюз може да бъде застрашена от шпиони. Въпреки че от няколко години специалистите предизвестяват за спонсорирани от страната разследващи интервенции, Германия е последната европейска страна, която е разтърсена от шпионски скандал. Професорът по политически науки доктор Хайо Функе споделя, че Алтернатива за Германия е най-опасната партия в Европа.
Всъщност от самото начало е имало обвинявания против Максимилиан Крах и непрекъснати обвинявания против Бистрон. Те са двама доста радикални представители в границите на крайнодясното крило на тази партия. И да, допустимо е управляващите да са сметнали за подходящо да отделят време, с цел да разкрият цялото това нещо.
Хайо Функе, политолог

Арестът и уволнението на съветника на водещия претендент на групировката на Тино Хрупала за Европейския парламент Максимилиан Крах за шпионаж в интерес на Китай раздруса партията. Германският Бундестаг се събра, с цел да разиска опасността на Русия и Китай за европейската народна власт.
Вашето институция, господин Хрупала, служи на съветския президент. Политическият модел на Вашата партия е комунистическата партия в Китай. Всичко това става все по-ясно с всеки минал ден. И всичко това демонстрира, че Алтернатива за Германия е срам за този парламент и за цялата ни страна.
Константин декор Ноц, член на Бундестага

Партията „ Алтернатива за Германия “ се дистанцира от Крах, който отхвърля да е забъркан в шпионажа. По-рано този месец вторият в листите за Европейския парламент Петр Бистрон също отхвърли да е приел 20 000 евро от проруски портал.

Тези изказвания може да са върхът на айсберга, защото специалистите предизвестяват, че властническите мрежи употребяват шпионски тактики, с цел да получат политически, военни и дипломатически преимущества в цяла Европа.

От Германия за Euronews – Лив Страуд
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР