Китай би желал да засили обмена на високо ниво с

...
Китай би желал да засили обмена на високо ниво с
Коментари Харесай

Уан И: Китай е готов да разширява партньорството си с Франция

Китай би желал да ускори обмена на високо равнище с Франция и да разшири наличието на всеобхватното стратегическо партньорство сред двете страни, е декларирал външният министър Уан И по време на телефонен диалог в събота с дипломатическия консултант на френския президент Еманюел Бон.

Той е изтъкнал, че и Китай, и Франция упорстват за самостоятелност и печелившо съдействие, опълчват се на разделянето на света и блокова борба, и практикуват мултилатерализъм и поддържат Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право.

Отбелязвайки, че актуалната интернационална обстановка е комплицирана и нестабилна, с многочислени провокации и горещи точки, зараждащи една след друга, Уан И е споделил, че „ интернационалната общественост чака Китай и Франция да образуват обща позиция и да приказват с един и същи глас по значими въпроси, свързани със международния мир и непоклатимост, както и за бъдещето на човечеството “.

„ Надяваме се, че френската страна ще подтикне Европейския съюз да продължи да следва позитивна и прагматична политика по отношение на Китай “, е добавил Уан И.

От своя страна Бон е декларирал, че двете страни би трябвало да работят дружно за справяне с горещите проблеми и световните провокации, в това число изменението на климата, да дадат позитивен принос за свиване на разликите сред световния север и световния юг, да отхвърлят блоковата борба и да упорстват за по-нататъшно развиване на връзките Франция-Китай и Европа-Китай.

По време на диалога си Уан И и Еманюел Бон са разискали също съответни интернационалните и районни въпроси от общ интерес като обстановката в Украйна и палестинско-израелския спор.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16278Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед21733Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед14063Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед12700Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед28340 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130968Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90494Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83396Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР