От началото на войната повече от 1350 са били ранениУстановеният

...
От началото на войната повече от 1350 са били ранениУстановеният
Коментари Харесай

УНИЦЕФ отчита 40% ръст на убитите деца от войната в Украйна

От началото на войната повече от 1350 са били ранени

Установеният брой на децата, убити при набези в Украйна, се е нараснал с близо 40% тази година спрямо предходната. За това предизвести УНИЦЕФ.

Според тестваните от Организация на обединените нации данни вследствие на нападенията сред 1 януари и 31 март 2024 година са починали 25 деца, като най-малкото е било единствено на два месеца, осведоми Euronews Bulgaria. Съобщава се, че други девет са били убити при набези през първите три седмици на април.

От началото на войната повече от 1350 са били ранени. Експерти считат, че същинският брой обаче е доста по-голям. Инфраструктурата, на която разчитат децата, също продължава да бъде обект на набези.

Хиляди домове, 36 здравни заведения и 140 образователни заведения са развалени или унищожени през първите три месеца на годината. Нападенията, засягащи електроснабдяването и водоизточниците, в допълнение са нарушили сериозните услуги, излагайки живота и благосъстоянието на децата на спомагателен риск.

" Ситуациите в Газа, Судан, Хаити, Украйна, Афганистан и Йемен провокират незабавна угриженост. Липсата на достъп на децата до храна, медикаменти и вода води до тежко недохранване и разпространяване на предотвратими заболявания. В дълготраен проект това ще има и съществени последствия за тяхното развиване и богатство ", разяснява Ванеса Фрейзър, непрекъснат представител към Организация на обединените нации.

Две години война, предшествани от две години COVID-19, значат, че достъпът на децата до учебно обучение е бил пресечен за повече от четири години - години, равняващи се на начално обучение. Близо половината от децата, записани в учебно заведение в Украйна, пропущат да се образоват персонално, а съвсем един милион деца в цялата страна въобще нямат достъп до обучение заради липса на сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР