С още 20 дни закъснение ще бъде изплатена т.нар. украинска

...
С още 20 дни закъснение ще бъде изплатена т.нар. украинска
Коментари Харесай

Фермери поставиха ултиматум до 15 май на Министерство на земеделието

С още 20 дни забавяне ще бъде изплатена така наречен „ украинска помощ “ на фермерите и земеделците у нас.  Първоначално бе оповестено, че това трябваше да стане на 22 април , а забавянето изправи пред банкрут доста от заетите в бранша, които продават земи и техника

Това стана ясно от срещата, която браншовите организации организираха с представители на служебния кабинет в края на предходната седмица. Голяма част от земеделците и животновъдите сега са на лимита на силите си , като молят за поредна пролонгация към кредиторите и служащи. 

Животновъдът Антон Тодоров споделя, пред „ Българска национална телевизия “, че неговият бранш е в колапс, защото всичките му сътрудници са взели предплатено храна , за която в този момент не могат да се разплатят .  

Освен че изплащането на „ украинската помощ “ ще се забави с още близо месец , овощарите в района регистрират закъснение и на всички други дотации в бранш земеделие. Ако на 15 май обещаните помощи не бъдат изплатени , митингите и блокадите в цялата страна ще бъдат възобновени, заплашиха земеделците.

Хартиените бюлетини на изборите за 2в1 ще са с разнообразни цветове

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР