Арсенал спечели поредното издание на дербито на северен Лондон, след

...
Арсенал спечели поредното издание на дербито на северен Лондон, след
Коментари Харесай

Клиничен Арсенал удари Тотнъм и продължава гонитбата с Манчестър Сити

Арсенал завоюва следващото издание на дербито на северен Лондон, откакто надделя Тотнъм с 3:2 като посетител във трогателен конфликт от 35-ия кръг на британската Висша лига.


Сред по-активни минути за " шпорите " първоначално, гостите наказаха градския противник след ъглов удар. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Пиер-Емил Хьойберг откри личната врата и даде преимущество на " топчиите ". Домакините реагираха и бяха покрай равнене, само че Кристиан Ромеро направи първо пропуск с глава от близка отдалеченост, а по-късно нямаше шанс и ударът му срещна гредата след подаване на Джеймс Мадисън. Силните минути за Тотнъм наподобява бяха дали резултат, когато Мики ван де Вен вкара топката във вратата на Давид Рая в 23-та минута, само че голът бе анулиран поради тънка засада на бранителя. Скоро по-късно Арсенал се възползва и Букайо Сака осъществя с левия крайник. В края на полувремето отбраната на " шпорите " още веднъж се пропука при корнер. Кай Хаверц се извиси във въздуха и направи резултата типичен.

След паузата Рая направи груба неточност и Ромеро се възползва, с цел да понижи пасива на Тотнъм в 64-та минута. Три минути преди приключването на постоянното време Хюн Мин Сон вкара от дузпа, отсъдена за нарушаване Деклан Райс против Бен Дейвис. Халфът на Арсенал изрита уелсеца и след инспекция край страничния екран, основният арбитър Майкъл Оливър отсъди дузпа, която бе осъществена от корейския нападател на домакините. До края " шпорите " пробваха да стигнат до тъждество, само че статуквото остана непроменено.


Така Арсенал продължава преследването в борбата за купата с Манчестър Сити. Възпитаниците на Микел Артета са на върха с 80 точки, на четири пред втория Сити, само че и с два мача повече от първенците. Третият Ливърпул е на пет пункта от върха. Тотнъм остава пети с тъкмо 60 точки, на седем от четвъртия Астън Вила, само че с две срещи в запас по отношение на бирмингамци. За отбора на Анге Постекоглу следва отсрочен мач с Челси в четвъртък, до момента в който Арсенал ще бъде хазаин на Борнемут.

В другата среща от днешния следобяд, " черешките " реализираха класическа победа над Брайтън с 3:0 вкъщи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР