Президентът на Русия Владимир Путин заплашил бившия британски премиер Борис

...
Президентът на Русия Владимир Путин заплашил бившия британски премиер Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън твърди, че Путин заплашил да го убие с ракета

Президентът на Русия Владимир Путин заплашил някогашния английски министър председател Борис Джонсън с ракетна офанзива. Това се е случило преди съветските сили да влязат в Украйна, споделя експремиерът за нов документален филм на Би Би Си, който ще бъде излъчен през днешния ден.

" В един миг той ме заплаши и сподели: " Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута " или нещо сходно ", цитира Джонсън думите на Путин.

Заплаха е пристигнала в телефонен диалог тъкмо преди началото на войната 24 февруари.

" Мисля, че от доста спокойния звук, който възприемаше, изглеждаше, че той просто се подиграваше с опитите ми да го накарам да договаря ", разяснява Джонсън. Той добавя, че по време на " най-необикновения диалог " Путин се е държал " доста фамилиарно " и не можело да се разбере дали опасността е същинска.

Предвид предходните съветски офанзиви против Обединеното кралство, последното от които е в Солсбъри през 2018 година, всяка опасност от съветския водач, колкото и несериозно да е отправена, евентуално експремиерът на Англия не би имал различен избор, с изключение на да я одобри съществено, показва в коментара си Би Би Си.

Бившият английски министър председател твърди, че се е мъчил да убеди Путин, че няма непосредствена вероятност Украйна да се причисли към НАТО, като в същото време го предизвестява, че всяка инвазия ще значи " повече НАТО, а не по-малко НАТО " по границите на Русия. В началото на предходната година той и други западни водачи тогава демонстрираха поддръжка за Украйна и полагаха опити да възпрат съветска офанзива.

Би Би Си напомня, че на 11 февруари, министърът на защитата Бен Уолъс отлита за Москва, с цел да се срещне с съветския си сътрудник Сергей Шойгу.

Документалният филм " Путин против Запада " разкрива, че Уолъс си е тръгнал с уверението, че Русия няма да нахлуе в Украйна, само че съгласно него и двете страни са знаели, че това е неистина. Той я дефинира като " проява на мощ, което по думите му значи - " Аз ще ви излъжа, вие знаете, че неистина, и знам, че вие знаете, че неистина, само че отново ще ви излъжа ".

Документалният филм обрисува възходящото разделяне сред съветския водач и Запада в годините преди нахлуването в Украйна.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР