Инвестиционният борд на щата Уисконсин (SWIB) разкри, че към края

...
Инвестиционният борд на щата Уисконсин (SWIB) разкри, че към края
Коментари Харесай

Американски щат обяви, че държи близо $100 милиона в Биткойн ETF

Инвестиционният ръб на щата Уисконсин (SWIB) разкри, че към края на първото тримесечие е имал 2,450,500 акции в спот Биткойн борсово търгувания фонд (ETF) на BlackRock, IBIT, на стойност над $99 милиона, съгласно подадени до SEC документи.

ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас съобщи посредством обява в X, че огромните институции, като да вземем за пример държавните пенсии, нормално не влизат във 13F формулярите до една година, когато ETF получава по-голяма ликвидност.

„ “, добави той.

SWIB е самостоятелна държавна организация, която дава отговор за ръководството на Пенсионната система на Уисконсин (WRS), Държавния капиталов фонд (SIF) и няколко други по-малки тръстови фонда. В техния 13F формуляр са посочени активи на стойност близо $37.9 милиарда.

Интересното е, че SWIB се причислява към институции като UBS, JPMorgan и Wells Fargo във връзка с експозицията към Биткойн посредством ETF-и. Въпреки това, както акцентира различен ETF анализатор на Bloomberg Джеймс Сейфърт, 13F формулярите дават моментна визия за притежанията на тези институции към 31 март и не регистрират шорт позиции и дериватите.

Освен това някои от тези притежания може да не са свързани с лонг позиция, защото компании като JPMorgan може да работят като маркет-мейкъри за спот ETF за Биткойн в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР