Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в Китай.

...
Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в Китай.
Коментари Харесай

Путин пристигна в Китай - ето как го посрещнаха ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин дойде на държавно посещаване в Китай. След преизбирането му отпред на страната визитата в Китай се трансформира в първото задгранично пътешестване на съветския водач.

Владимир Путин ще остане в Китай два дни - ще прекара 16 май в Пекин, а 17 май в столицата на провинция Хейлундзян Харбин. В Пекин е планувана среща на Владимир Путин с китайския президент Си Дзинпин.

Преговорите сред водачите на двете сили ще се проведат в два формата - стеснен и уголемен, след което ще се състои вечеря с тяхно наличие и присъединяване на някои членове на съветската делегация.

Ще се проведат затворени договаряния с присъединяване на министъра на защитата Андрей Белоусов, външния министър Сергей Лавров, секретаря на Съвета за сигурност Сергей Шойгу и Юрий Ушаков.

По време на визитата си в Харбин президентът ще взе участие в откриването на VIII Руско-китайско ревю и IV Руско-китайски конгрес за междурегионално съдействие. Също по този начин като част от визитата е планувана среща със студенти от локалната политехника.

Предишното посещаване на Владимир Путин в Китай се състоя през октомври предходната година. Путин изясни избора на Китай като първа страна за задгранична аудиенция след преизбирането си с извънредно високото равнище на партньорство сред страните.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР