Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Женева. Следобед той

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Женева. Следобед той
Коментари Харесай

Руският Ролс-Ройс посрещна Путин на летището в Женева ВИДЕО

Президентът на Русия Владимир Путин дойде в Женева. Следобед той ще организира в швейцарския град първите си двустранни договаряния с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е тук от през вчерашния ден и към този момент организира срещи с президента на Швейцария Ги Пармлен и с външния министър Игнацио Касис, съобщи ТАСС.

На летището в Женева Путин се качи в своята лимузина " Аурус Сенат ", която се прочу като съветският " Ролс-Ройс. Колата е взаимна разработка на немските компании Porsche Engineering и Bosch, които са били привлечени като съветници.

" Аурус Сенат " доближава 7,5 метра на дължина и коства 18 милиона рубли (242 000 евро). На летището имаше няколко такива машини, а целият конвой на съветската делегация затвори за повече от час центъра на Женева.

По-рано представител на женевското кантонално държавно управление заяви, че Русия не е отправяла към Швейцария молба за протоколно посрещане на Путин на интернационалното летище в Женева. Той разясни, че протоколни посрещания на държавни глави на летището се вършат при държавни визити. Когато обаче става дума за срещи на върха и интернационалните конгреси, сходно посрещане може да се състои по молба от съответната страна.

Срещата сред Путин и Байдън ще стартира в 15 часа българско време във вилата Ла Гранж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР