Президентът на родната федерация по борба Христо Маринов обяви, че

...
Президентът на родната федерация по борба Христо Маринов обяви, че
Коментари Харесай

Христо Маринов: Оценката ни за женската борба в Токио е отлична

Президентът на родната федерация по битка Христо Маринов разгласи, че е доста удовлетворен от представянето на борците ни на Олимписйките игри. Бронзовите ни медалистки от Токио Тайбе Юсеин и Евелина Николова приказваха пред медиите в Прескуб България след оценките си на Олимпиадата в японската столица. На събитието участваха още старши треньорът на националния тим по битка за дами Петър Касабов, помощник-треньорът Стоян Петков и генералният секретар Валентин Райчев.

" Оценката при дамите е ясна, тя е отлична. Жалко за другите две девойки, само че значимото е, че спечелихме два медала - голям триумф, до момента не се беше случвало. Благодаря на Петър Касабов, на двете " виновнички " - Евелина Николова и Тайбе Юсеин. Зад тези медали стоят доста труд и ограничения, оттук-нататък за тях малко отмора и се приготвят за идната Олимпиада в Париж ", съобщи Маринов.
 Медалистите ни от Токио 2020 ще получат солидни награди
Медалистите ни от Токио 2020 ще получат солидни награди

Общата сума, с която ще бъдат наградени спортистите, класирали се до 8-о място на олимпиадата е 2 300 000 лв.

Петър Касабов е удовлетворен от представянето на двете ни медалистки. " Доволен съм от двете медалистки, както и от другите две девойки - те не съумяха, само че се постараха. Доста от срещите се обърнаха в последните секунди. След като президентът на нашата федерация е удовлетворен от мен и моя екип, няма по какъв начин да не се усмихвам и аз, въпреки че ми е малко трудничко. Всичко това е поради насъбраната отмалялост през последните пет години, от както бях назначен. През всички тези години ние сме се борили за първото място и колкото се може повече медали ".

" Преломният миг беше доста къс. 2018-а година имах много тежка контузия на рамото, 2017-а бях оперирала другото рамо и си бях споделила, че в случай че отново би трябвало да се оперирам, е по-добре да се откажа. Тогава се появиха хора към мен, в частност персоналният ми треньор Мирослав Гочев, които ми вдъхнаха кураж, че мога да догоня олимпийския орден. До предходната година, когато всичко се отсрочи, имах дерзания в коя категория желая да се състезавам - тогава просто взехме решение, че ще опитвам горе, където България си има много класна състезателка. В края на 2020-а завоювах първото си Републиканско, скоро по-късно и Държавното - по-късно получих опция да се състезавам в европейската подготовка и си завоювах квотата. Подготовката ни за Олимпийските игри продължи с цялостни сили ", разяснява Николова, която победи с бронза в категория до 57 кг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР