Президентът на Полша Анджей Дуда каза в интервю, че думите

...
Президентът на Полша Анджей Дуда каза в интервю, че думите
Коментари Харесай

Според президента на Полша думите за оръжията са извадени от контекста

Президентът на Полша Анджей Дуда сподели в изявление, че думите на премиера на страната Матеуш Моравецки за прекратяването на военната помощ за Украйна са били извадени от подтекста.

Моравецки заяви, че Полша не прави доставки сега, защото се е концентрирала върху попълването на личното си въоръжение с съвременни други възможности.

Този ход идва на фона на възходящо напрежението сред двете страни

„ Според мен министър-председателят сподели това: „ Ние няма да предадем на Украйна нашите нови оръжейни доставки, които в този момент купуваме като част от модернизацията на полската войска “, сподели Дуда.

Изказването на премиера беше признато с изненада, защото Полша е един от най-големите съдружници на Украйна от началото на войната.

Думите му обаче пристигнаха на фона на влошените двустранни връзки с Украйна, откакто Варшава наложи възбрана на вноса на украинско зърно, а Киев отговори остро - с дело в Световната комерсиална организация.

Междувременно военният министър Тодор Тагарев разяснява, че е изключено Полша да спре военната помощ за Украйна.

„ Полша е от съдружниците в НАТО и в Европейски Съюз, които, може би, най-добре знаят какво е да бъдат обект на съветска експанзия дружно с балтийските страни. И са безусловно ангажирани с обезпечаването на помощ на Украйна “, уточни Тагарев.

Полският министър председател съобщи, че страната се е концентрирала върху попълването на личното си въоръжение с съвременни други възможности

Той сподели още, че службите ни имат задоволително безапелационна информация, с цел да се стигне до експулсирането на съветските чиновници на Руската черква в София от страната ни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР