Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи даде любопитно интервю

...
Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи даде любопитно интервю
Коментари Харесай

Ал-Хелаифи се усъмни във финансирането на Барселона

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи даде любопитно изявление пред Politico, в което се усъмни в метода, по който Барселона финансира лятната си селекция. Както е известно, каталунците задействаха няколко финансови лоста като да вземем за пример продажбата на акционерен дял от своето телевизионно студио. Шефът на парижани също по този начин за следващ път осъди пропадналия план за Суперлигата.

“Дали е заслужено? Не, не е справедливо… Дали е законно? Не съм сигурен. Ако в този момент им го разрешават, други ще създадат същото. УЕФА, несъмнено, си има свои лични регулации. Със сигурност ще прегледат всичко. Наистина съм уверен, че никой няма да разреши Суперлигата да се случи. Трябва да мислим за всички, а освен за нас. Суперлигата се отнасяше единствено за участниците в нея. Никога не бих се включил в сходен план ”, разяснява Ал-Хелаифи, който предишния петък също засегна тематиката с финансирането на клубовете. 

“Новите правила за финансова непоклатимост са положително развиване. Но би трябвало да внимаваме. Опасните равнища на задължения и магическите финансови съглашения не са резистентен път ”, сподели тогава той на среща със свои сътрудници от европейския футбол. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР